Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide

Când te doare, întreabă-te de ce?

VERSIUNE AUDIO

„Lucrul cu omul este una dintre cele mai dificile munci”, spun cei ce lucrează în servicii. La fel spunem și noi când vrem să fim auziți și apelăm la servicii de cea mai bună calitate, dar așteptările ne sunt înșelate. Adevărul e că dreptatea e undeva la mijloc. Atât cel care oferă, cât și cel care primește acces la un serviciu trebuie să înțeleagă că toți suntem oameni și, da, e normal să greșim.

De ce vă spun asta? Pentru că, de multe ori, sunt nevoit să găsesc și să cer scuze în numele unor colegi de breaslă atunci când pacientul care ajunge la noi la evaluare este nemulțumit de serviciile pe care le-a primit în cadrul altui cabinet și face comparație cu serviciile pe care le ofer eu sau colegii mei din cadrul clinicii Kinetomed.

Cu siguranță că și alți colegi ne scuză pe noi în fața pacienților lor din aceleași motive, dar așa cum am mai spus, subliniez și acum: suntem oameni și greșim, dar, cu siguranță, justificat sau forțați de împrejurări!

Ca în orice domeniu, și la noi există specialiști care vor mai mult, citesc mai mult, se informează și vor să ofere mai mult!

Când fac anamneza unui pacient cu care mă aflu față în față, de cele mai multe ori încerc să aflu cât mai multe detalii despre cum, când și de când au apărut problemele pentru care a apelat la serviciile mele. De cele mai multe ori, primesc răspunsuri în care sunt incluse și soluțiile.

Vă dau niște exemple despre ce spun pacienții:

  • „Durerea a apărut de vreo două luni.”

Atunci, îi intreb dacă fac mișcare, iar ei răspund că în urmă cu patru luni făceau mișcare. Când îi întreb dacă simțeau vreo durere când făceau mișcare, răspunsul este următorul:

  • „Dacă mă gândesc bine, nu! Nu mă durea.“

Să discutăm atunci puțin pe marginea acestor răspunsuri.

Trăim în epoca tehnologiei și evoluția noastră ca specie din punct de vedere biomecanic este uluitoare la sportivii de elită; iar faptul că știința a intervenit în sport i-a ajutat pe atleți de așa manieră, încât Usain Bolt a ajuns să fie cel mai rapid om din lume! Exemplele sunt multe, dar nu aici vreau să duc acest topic.

Gândește-te la numărul de ore pe care le petreci stând. Gândește-te la nutriția pe care o ai. Gândește-te la numărul de ore pe care le dormi. Gândește-te la stresul din viața ta. Oare toate aceste gânduri te fac să găsești soluția la întrebarea „De ce mă doare?”

Știu, să faci mișcare e complicat, pentru că nu îți ajunge timpul. Si în cazul meu e la fel, dar, pentru că știu că pofta vine mâncând, mă asigur să fac mișcare sau sport de cel puțin de trei ori pe săptămână. Rezultatele? Nu neapărat vizibile, dar 100% măsurabile! Nu mai am dureri de spate ca înainte de a mă reapuca de mișcare!

E un proces greu, e un proces în care lupta cu psihicul este foarte grea și de cele mai multe ori subconștientul câștigă. Dar, când o să reușești să schimbi puțin acest „nu am timp” din viața ta, o să vezi cât de multe beneficii vei resimți, atât fizic cât și financiar! Un sfat simplu: mai bine să cheltui banii pe un antrenor bun decât pe un medic bun!

Dacă, în trecut, la orele de educație fizică învățam să ne mișcăm și învățam despre importanța exercițiului fizic în viața noastră, astăzi, din nefericire, ne facem rost de „scutiri” de la orele de sport, ca să nu învățăm.

Ai întrebări pentru mine?

    Acest site folosește cookies pentru personalizarea experienței de navigare. Totodată, form-urile de contact folosesc tehnologia reCAPTCHA a Google. Vezi și Google’s Privacy Policy și Terms of Service