Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide
dr. Leon Gombos

Prof. Univ. Dr. Leon Gomboș
Decan al Facultății de Educație Fizică și Sport
din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”

Cunoscându-l pe autor în cvadrupla ipostază – sportiv, antrenor, kinetoterapeut și lector la diferite cursuri de perfecționare a antrenorilor, am fost nerăbdător să-i citesc cartea, pe care am încercat să o studiez cu un ochi foarte critic.

Alte recenzii:

Prof. Univ. Dr. Leon Gomboș:

”Recomand cu tărie această lucrare”

Știam că înainte de toate Claudiu Adrian Man este un perfecționist: seriozitatea, perseverența, implicarea totală în profesie, dorința de autodepășire și de perfecționare continuă sunt pe de o parte valori pe care autorul le posedă, iar pe de altă parte, ingrediente și premise pentru o lucrare foarte bună.

Mărturisesc cu sinceritate că această lucrare mi-a depășit așteptările și asta din mai multe motive:

  • Accesabilitatea informației – deși lucrarea se adresează unei palete foarte largi de cititori, de la specialiști în educație fizică și sport de performanță, specialiști în medicină, kinetoterapie sau recuperare medicală, limbajul, modalitatea de transmitere a informației, fac ca această carte să fie uşor de înțeles pentru orice persoană care dorește să aibă un stil de viață sănătos.
  • Valoarea informației – Chiar dacă nu este o noutate, conceptul de COMPLETE MOVEMENT este prezentat și explicat de către autor într-o manieră în care cititorul înțelege ușor ce înseamnă terapia prin mișcare, funcționalitatea organismului uman privit ”ca o mașinărie complexă”, importanța unei biomecanici corecte în execuția mișcărilor în cele trei planuri: frontal, sagital și transversal.
  • Multitudinea de exemple concludente însoțite de imagini elocvente fac ca această lucrare să aibă un puternic impact persuasiv asupra cititorului.
  • Utilitatea informației – unul dintre principiile pedagogice în domeniul educației fizice și sportului face referire la: explicație, demonstrare și execuție/exersare.

Cartea domnului Man respectă acest principiu, dar adaugă încă ceva extrem de important: Evaluarea!

Ai citit cartea? Scrie-ne părerea ta!

    Acest site folosește cookies pentru personalizarea experienței de navigare. Totodată, form-urile de contact folosesc tehnologia reCAPTCHA a Google. Vezi și Google’s Privacy Policy și Terms of Service