Ai o întrebare?
Am trimis mesajul Închide

Dr. Iulian Raus
medic primar radiolog
doctor în științe medicale

Claudiu Man face o incursiune îndrăzneață, reușită din punctul meu de vedere, în vastul și complexul domeniu al reabilitării medicale, domeniu abordat deopotrivă de medici, fiziokinetoterapeuți, preparatori fizici, practicieni alternativi (chiropractori, acupunctori etc.).

Alte recenzii:

Dr. Iulian Raus:

”Un îndreptar de bune practici”

Apreciez această lucrare drept un ghid util și practic pentru evaluarea și managementul conservativ al multor disfuncții musculoskeletale cu care se confruntă deopotrivă cei care practică sportul profesionist sau recreațional, chiar și “weekend warriors”.

Valoarea acestei cărți constă și în stilul agreabil, accesibil, prin care Claudiu Man comunică și explică unele concepte fundamentale, principii de tratament de bază, tehnici moderne în medicina fizică și în reabilitare.

Din acest motiv, o recomand ca un îndreptar de bune practici tuturor profesioniștilor care activează în medicina sportivă – fiziokinetoterapeuților, preparatorilor fizici, maseurilor, antrenorilor, managerilor de sport, chiar și medicilor radiologi cu interes în patologia musculoskeletală.

Regretabil, în imagistica musculoskeletală, mai ales RMN, o mulțime de rapoarte medicale abundă de date inutile, nesemnificative (bursite, hipersemnale etc.), fără legătură cu problema reală a sportivului pentru care se prezintă la examinare, toate acestea neavând legătură cu competența sau profesionalismul radiologului, fiind cauzate tocmai de lipsa de familiaritate cu conceptele de lanț kinetic, biomecanică, fascie etc. și absenței discuției cu sportivul (consumatoare de timp, într- adevăr). Cartea lui Claudiu Man poate ajuta simplu și ușor în acest sens.

Cartea este originală prin varietatea ilustrațiilor și contribuția lor la înțelegerea formei anatomice și conceptului fundamental “complete movement”, amintind, ca un arc peste timp, de ceea ce spunea acum 100 ani marele profesor de anatomie și antropologie Francisc Rainer“Anatomia este știința formei vii”.

Ai citit cartea? Scrie-ne părerea ta!

    Acest site folosește cookies pentru personalizarea experienței de navigare. Totodată, form-urile de contact folosesc tehnologia reCAPTCHA a Google. Vezi și Google’s Privacy Policy și Terms of Service